"Istorii si personaje"

Fetita fara chibrituri

In casa e intuneric bezna. Dar pe hol, si in cladirea de vizavi si pe toata strada e lumina ca ziua. Asa ca ii e mult mai usor sa vada ce-i pe-afara, decat sa-si chinuie ochii incercand sa ghiceasca formele obiectelor din camera.

Ar avea nevoie de lumina. Oricum treburile nefacute pana la ora asta nefacute raman. Da’ macar sa-si stranga acareturile imprastiate aiurea si sa-si faca loc sa doarma. Un rest de prajitura uscata e undeva in mijlocul culcusului – ar trebui sa o gaseasca, inainte de somn i s-a facut foame…

Eh, intre timp s-a obisnuit cu intunericul – noroc ca mai bate piezis o lumina de la becul din strada. Prajiturica nu-i de gasit, o fi pierdut-o, o fi stricat-o… Cu stomacul strans, ca altaceva in afara de prajitura disparuta n-are de mancare, nefericita, se ghemuieste sub patura.

N-are somn, ca nu-i e ora deocamdata, si raza de umbra aruncata de-afara o tine treaza si mai rau decat ar trebui. Asa chinuita cum e, ar citi. Dar lumina de-afara nu-i de-ajuns. Un supliment ? Ar putea incerca, da, chiar deschide capacul si asa ar avea destul cat sa citeasca – doar a mai incercat si alta data.

Dar nici in loc de asta se uita cateva clipe la palma de lumina si inchide capacul la loc, ca sa se faca intuneric. Trebuie sa pastreze din putinul ramas si pentru maine… Chiar daca stie ca s-ar putea ca maine sa nu se trezeasca.

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: