"Hobbies & fun"

Casa cu vise

O bucatarie patrata maaare, mai mare decat toata garsoniera in care stau acum, cu pereti de caramida rosie. Nu-i deloc un decor luxos, doar functional si confortabil si tare primitor. Nu lipseste niciun aparat modern, pana si masina de spalat e tot aici – ce ciudatenie. Toate sunt asezate frumos si ordonat pe langa pe pereti, de jur imprejur, impreuna cu bufetul cu o gramada de farfurii colorate, cratite si oale minune, cescute burtoase, borcane cu mirodenii si cofeturi si alte ustensile si arome necesare pe la casa omului.
In mijloc e o masa mare, cu multe scaune – perfect pentru sprijinit coatele si nasul deasupra cestii de cafea fierbinte in diminetile friguroase de toamna, cand inca nu s-a luminat ziua.
Geamurile mari si luminoase dau catre gradina, iar fereastra frantuzeasca pe terasa inchisa cu geamuri, ca o sera. Pe terasa sunt fotolii de gradina cu perne moi, o masa pe picioare de fier forjat si un balansoar pentru intretinut lenea de dupa-amiaza. Avem si ghivece de lut, cu multe plante decorative, atarnatoare, cu flori colorate cu frunze rotunde si lucioase, sa adune prietenii si sporul in casa 🙂
As fi in stare sa-mi petrec acolo trei sferturi din viata: gatit, prajiturit, citit, lucrat, scris, croitorit, pictat – toate s-ar putea face aproape singure si cu siguranta de placere.

N-am idee de unde mi-a venit imaginea asta si senzatiile „inconjuratoare” – mai ales aia cu plantele, eu, care nu pot sa am grija nici de o samanta uscata. Trebuie sa fi fost doua vorbe schimbate cu o prietena zilele trecute si un mesaj pe Twitter despre lucruri la care tanjim, sau poate o amintire veche de 15 ani dintr-o casuta frantuzeasca de la marginea unui oras linistit de provincie…

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: