"Micul si marele ecran"

Printul si ea

Nu cred sa fie doamna sau domnita cu acces la tv sau la internet care sa nu fi vazut saptamana trecuta cea mai recenta nunta regala.

Televiziunile au facut transmisii live, canalele de streaming si retelele sociale au supra-aglomerat latimile de banda, o gramada de comentatori mai mult sau mai putin avizati si-au dat cu parerea, o multime de suflete simtitoare au lacrimat si i-au invidiat pe miri – de fapt, ca sa fim sinceri, mai ales pe mireasa, destui nepasatori si zeflemisti au facut bancuri pe tema nuntii si toate subiectele asociate (si nu ca n-ar fi fost destule subiecte pe marginea carora sa se faca bancuri). Ma rog, intelegeti, numai cine n-a vrut sa stie n-a stiut nimic despre nunta – o treime din populatia globului a urmarit ceremonia, vorba ceea o nimica toata.

Nici nu e de mirare, povestile moderne sunt asa de putine, iar „dreams come true” inca si mai rare, asa ca nu-i de mirare suspinele induiosate sau invidioase ale doamnelor si domnisoarelor de peste tot.

Da, bineinteles ca daca intreaba cineva, ratiunea instalata dupa primul impuls dicteaza raspunsul „nu, nu vreau sa fiu ca ea, saraca, dupa ce l-a asteptat 10 ani, sa vezi ce-o sa fie pe capul ei de-acum incolo, nu mai are control asupra propriei vieti, ai vazut ce-a patit Diana, etc, etc”.

Si chiar nu ma indoiesc de faptul ca in astia 10 ani, pana la anuntarea oficiala a logodnei de anul trecut, viata lui Waity Katie n-a fost prea usoara. Lasa atentia din partea presei, care nu i-a fost in alte vremuri prea confortabila Dianei.

Dar ce atentie trebuie sa fi fost asupra ei din partea aparatului regal ! Da, sigur, nu mai sunt casatoriile aranjate de alta data, inca de la nastere, sau cele dictate de aliante mai mult decat necesare, de care monarhia britanica s-a facut „vinovata” de suficiente ori de-a lungul istoriei; desi daca e sa ne luam dupa unii comentatori, asta ar fi putut fi o casatorie la fel de aranjata la fel ca oricare alta, data fiind caderea de popularitate pe care casa regala o avea cand a murit Diana. Tinerii printi au beneficiat de valuri de simpatie infinita in momentul respectiv, ceea ce casa regala a avut grija sa pastreze si sa creasca in mod corespunzator. Iar pregatirea unei casatorii cu o „commoner” poate fi calificata drept chiar alianta strategica de care era asa mare nevoie.

Ma rog, nu despre asta ziceam. Pana sa intru in consideratii politico-sociale, ziceam ca, desi manifestand ratiune si bun-simt, putine reprezentante ale sexului frumos si-ar fi dorit de-adevaratelea sa fie Printesa, in secret multe, daca nu chiar toate, ne-am dori asa ceva.

Nu, nu ca sa te tina sub lupa o treime din populatia planetei si eventual sa-ti critice rochia, nici ca sa te urmareasca armate de fotografi in cautarea celui mai mic gest nepotrivit sau armate de functionari care sa te fereasca sa faci cel mai mic gest nepotrivit, nici pentru titlu, nici pentru bani, nici pentru rochite frumoase, nici macar pentru Printul William, cu tot cu ochii lui albastri si uniforma de colonel.

Cred ca mai degraba pentru varianta moderna a basmului, care inseamna ca totusi dorintele, care or fi ele, se indeplinesc, fie si peste 10 ani. Ca povestea, ca orice poveste care se respecta, se termina cu bine.

Surse foto

PS: Pentru ocazia asta speciala, o sa includ la pachet si „vor trai fericiti pana la adanci batraneti”, in ciuda celor care zic ca povestile frumoase inca nu s-au terminat :P.

Reclame

Discuție

2 gânduri despre &8222;Printul si ea&8221;

  1. Unul pe luna. De Rita. Articol de blog, zic 😉

    Scris de Cristina | 29 Mai 2011, 1:58 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: