"Istorii si personaje"

I have seen your heart and it is mine

„Then a voice hissed from out of the Horcrux. ‘I have seen your heart, and it is mine.’
‘I have seen your dreams, Ronald Weasly, and I have seen your fears.  All you desire is possible, but all that you dread is also possible…’
‘Least loved, always, by the mother who craved a daughter, now, by the girl who prefers your friend… second best, always, eternally overshadowed.'” *

Cele mai mari batalii si suferinte tot dinauntru ne vin – ca si pentru bietul Ron. Si chiar daca iau forma altora si ne tipa cu vocea lor, tot ale noastre ganduri cele mai grele se ridica si ne apasa mai tare. Ca sufletele pe cale sa fie pierdute ale lui Tom Ridley – toate temerile, umilintele, furiile, nefericirile din urma si de-acuma si inca si mai tare cele pe care mai rau le asteptam si de care mai groaza ne e, ne dau jos din picioare, tipand inapoi mai rau decat au fost sau decat ar putea fi vreodata.

Nu-i urma de rational aici – ca s-ar gasi explicatii si s-ar putea combate toate, logic si demonstrabil. Dar nu vin din cap, ci din inima (doar pe jumate la figurat) – si cu cat mai putina ratiune, cu atat mai mare greutate, cu cat mai putina informatie, cu atat mai multa imaginatie.

Nu se intampla mereu, poate ar fi mai usor de gestionat (sau poate nu). Inchipuirile se inghesuie in vreun colt de zici ca s-au dus, si odata se intampla ceva – de obicei o prostie – si dau toate pe dinafara; oricat ar zice mintea ca nu-i adevarat si ca toate s-au dus, gandurile rele tipa a nimic bun. Si iti paralizeaza si mintea si inima, de singur greu te mai scoti dintre ele.

Nu putem spera decat la vreo sabie fermecata, sa le taie pe toate…

*Din Harry Potter – Th Deathly Hallows (vol. 7) (vedeti fragmentul aici: http://youtu.be/NDd4UNPIb0o)

Sursa foto

 

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: